Asszonytalálkozó Csíksomlyón - Beszámoló

Egészséges nő, egészséges család, egészséges társadalom címmel tartották meg a hétvégén a csíksomlyói Jakab Antal Konferenciaközpontban a VII. Kárpát-medencei asszonytalálkozót. A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége által szervezett találkozón előadások hangzottak el, műhelymunkák keretében ismerkedtek a résztvevők.

Dr. Gerberné Farkas Zsuzsanna, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke köszöntötte szombaton délelőtt a találkozó résztvevőit.

„Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom – idézte Veress Pálnét az önkéntesség európai éve, a magyar püspöki kar által meghirdetett családok éve és az Európai Unió soros magyar elnöksége égisze alatt tartott találkozó megnyitóján. „Napjainkban csökken a házasságkötések száma, későbbre tolódik a gyermekvállalás időpontja, nő a válások, a házasságon kívül született gyermekek száma” – figyelmeztetett a szónok, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy ma, amikor 10 millió alá csökkent Magyarország népességének száma, a gyermekvállalási kedv növekedését a rugalmas munkaidő és a részmunkaidő bevezetésével látná lehetségesnek.

A megnyitó során felolvasták a rendezvény fővédnökének, Schmittné Makrai Katalinnak, a köztársasági elnök feleségének köszöntőjét, majd Ékes Ilona országgyűlési képviselő, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének alapító elnöke köszöntötte a jelenlévőket. Nagy magyar asszonyok példáját állította asszonytársai elé, olyan asszonyokét, akik a keresztény és nemzeti Magyarország feltámasztásán dolgoztak egész életük során: Tormay Cécile, Gulácsy Irén és Schlachta Margit.

A megnyitó keretében Györfy Erzsébet és Elekes Emőke idézte szép énekével és lantmuzsikájával Kájoni korát.

A hétvégi asszonytalálkozó keretében szó volt a nőnek a nemzet jövőjéért vállalt felelősségéről, valamint a női civil szervezetek fontosságáról. A szombat délután hat szekcióban végzett műhelymunka után a találkozó résztvevői jelen voltak a kegytemplomban tartott Mária-köszöntőn és gyertyás körmeneten.

Oláh-Gál Elvira beszámolóját, amely a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában hangzott el (Forrás: www.erdely.ma):

 

 

Kategória:

Elérhetőségünk

Románia, Hargita megye, Csíkszereda, Szék út 147. (Jakab Antal Ház)

 

Mobil: (004) 0754872640

E-mail: aradategyesulet@gmail.com

Facebook: Áradat Egyesület

Klikk ide >>

Támogatás

Ha szeretné támogatni az egyesületünket, akkor az alábbi számlaszámokon megteheti:

RO33RNCB015211507465000 (RON) 

RO06RNCB0152115074650002 (HUF)

Kapcsolat

Amennyiben kérdése, észrevétele van akkor megírhatja nekünk. Klikk ide.