A Gyógyító Lelkigyakorlatról röviden

Nagy örömmel éltük meg, hogy a gyógyító lelkigyakorlatként meghirdetett rendezvényre nagy volt az érdeklődés.  A lelkigyakorlatnak többek között az volt a célja, hogy az Adventi időbe bekapcsoljon minket, hogy segítségünkre legyen a karácsonyra való felkészülésben ugyanakkor hogy megtapasztaljuk, hogy Jézus napjainkban is gyógyít, szabadít, cselekszik. 

A lelkigyakorlaton megközelítőleg 150 állandó résztvevő volt és a Csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi és Felnőttképzési Központ adott helyet a rendezvénynek.  A lelkigyakorlat előadója Josip Loncar volt, aki horvát nemzetiségű családapa és a horvátországi Karizmatikus megújulás egyik közösségének alapítója.
    Élmény volt Josip Loncart mint laikust hallgatni az egyházról, szentségekről beszélni olyan mélységgel és hittel ami úgy gondolom, hogy minket,  jelenlevőket közelebb vitt Krisztushoz és a katolikus egyházhoz.  Előadásaiban többek között beszélt a Szentlélekre való hagyatkozásról,  a Szentírás olvasásának fontosságáról és bemutatott néhány módszert ahogyan átelmélkedhetjük a Szentírás szavait és ezáltal megérthetjük annak üzenetét.
    Hangsúlyozta a fontosságát annak, hogy mindannyiunknak szüksége van a Lélekben való  újjászületésre és a Lélek szerinti életre mint ahogy Nikodémust tanította Jézus.  Szükségünk van erre az újjászületésre és nem engedhetjük hogy egy kultúrtevékenységgé váljon a Szentmisére való járásunk ami az Istennel való kapcsolatunk csúcsa kellene, hogy legyen.
    Sikerült egy technikai újítást kipróbáljunk a lelkigyakorlaton aminek nagy sikere volt. Az előadásokat élőben közvetítettük a weboldalunkon  ami nagy nézettségnek örvendett. Így sikerült lehetőséget biztosítani azok számára is akik nem tudtak részt venni a lelkigyakorlaton.
    Ha egy mondatban kellene megfogalmaznom, hogy számomra mit nyújtott, mit tanított ez a lelkigyakorlat akkor azt mondanám hogy,  nem ügyességem, jóságom miatt vagy érdemeim által számíthatok az üdvösségre mert senki se elég ügyes, vagy elég jó, vagy elég szent,  hanem ajándékból, hittel Jézus megváltására  támaszkodva.

Kategória:

Elérhetőségünk

Románia, Hargita megye, Csíkszereda, Szék út 147. (Jakab Antal Ház)

 

Mobil: (004) 0754872640

E-mail: aradategyesulet@gmail.com

Facebook: Áradat Egyesület

Klikk ide >>

Támogatás

Ha szeretné támogatni az egyesületünket, akkor az alábbi számlaszámokon megteheti:

RO33RNCB015211507465000 (RON) 

RO06RNCB0152115074650002 (HUF)

Kapcsolat

Amennyiben kérdése, észrevétele van akkor megírhatja nekünk. Klikk ide.