Beszámolók

tevékenységeink 2018-ban:

Erdélyi SOS Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálata

Előszupervíziós képzés

„Az élet ERŐszakos oldala” oktatóprogram

III. Csíksomlyói Szakrális Művészetek Hete

Szupervizor szakirányú továbbképzés a Károli Gáspár Református Egyetemmel

Élet bőségben KSzTK

Kisokos, Nagyokos folyóirat

VIII. Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó

RÖVIDEN A 2018-AS ÉVÜNKRŐL:
Áradat Egyesület Tanácsadó és Lelkigondozói Központja keretén belül 2018-ben is célunk volt a régió lelki egészségvédelme, az öngyilkosságok számának visszaszorítása, a lelki szenvedés enyhítése és a pszichés zavarok, függőségek kialakulásának megelőzése. Az egyesület által működtetett Erdélyi SOS Telefonos és Internetes Lelkisegély Szolgálata 2018 október elsejétől tovább bővült, jelenleg Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön működik. A szolgálat 13 éve működik magyar nyelven, ebben az évben 35 képzett önkéntesünk áll a telefonálók rendelkezésére, minden hétköznap 19-23 óra között. A fiatalok elérése érdekében, 6 éve elindítottuk az internetes online szolgálatot is.

Január - július között került sor az Előszupervíziós képzésre, amelyet az egészségügyi és szociális területen foglalkoztatott segítők számára tartottunk. Célcsoportként szociális területen dolgozó szakembereket céloztunk meg, mint például: pszichológusok, tanácsadók, orvosok, asszisztensek, papok, lelkészek, tanárok, szociális munkások, és ügyvédek is beleértve.

Az idén is folytatódott a tavalyi nagysikerű és népszerű projektünk, „Az élet ERŐszakos oldala” oktatóprogram, amely egy prevenciós foglalkozás, rendkívüli osztályfőnöki óra keretében, 12-18 éves fiatalok részére. A szakembereink által kidolgozott oktatóprogram célja volt, hogy felhívja a figyelmet, a kölcsönös tiszteleten alapuló viselkedésre és jól működő, erőszakmentes kapcsolatok kialakítására; információt nyújtott a családi-, iskolai és párkapcsolati erőszak formáiról és következményeiről.

Az Áradat Egyesület társszervezésben a Csíksomlyói Ferences Rendházzal, a Hargita Megyei Kulturális Központtal és a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekséggel 2018-ben szervezte meg a III. Csíksomlyói Szakrális Művészetek Hetét. A programsorozatot fő gerincének lényege: a csíksomlyói kegyhely szelleméhez kapcsolódjon és annak értékeit kiemelten tükrözze.

Nagy megvalósítás számunkra, hogy idén konkretizálódott egy régi tervünk, és sikerült megállapodást kötnünk a Károli Gáspár Református Egyetemmel, és ezzel elindíthatjuk a 2019-es év elején a Szupervizor szakirányú továbbképzést.

Ugyanakkor egy új képzés megszervezésén is dolgoztunk, melyet januártól indít az Egyesület. Az Élet bőségben KSzTK nyitott mindazok számára, akik szeretnének spirituális és pszichológiai életük minőségén dolgozni és szakmai működésükben fejlődni.

2015 őszén alapítottuk a Kisokos, Nagyokos folyóiratot a székelyföldi szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak azért, hogy megosszuk a tapasztalatunkat, ismereteinket és segítsünk azoknak a szülőknek, akik kétségbe esnek, amikor problémákkal találkoznak. Fontos célunk volt az is, hogy találkozzon a szülők, pedagógusok és szakemberek szemléletmódja, elsősorban a gyerekek lelki egészségvédelme érdekében.

November 16.-17.-én került VIII.-ik alkalommal megszervezésre, a 2011 óta évente szervezett Csíksomlyói Lány- és Asszonytalálkozó.
<< Vissza
marker
A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM