Simó Irma, szakmai vezető

Simó Irma, szakmai vezetőAz Áradat Egyesület szakmai vezetője vagyok, klinikai pszichológus, mentálhigiénés szakember és művészetterapeuta. Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészkarán a Pszichológia Intézet szupervizor szakán vagyok végzős hallgató.

Középiskolában óvónőnek és tanítónőnek készültem a székelyudvarhelyi Benedek Elek Tanítóképzőben. Érettségi után a szakmai pályám a pszichológia fele irányult. A budapesti Nemzetközi Előkészítő Intézetben tanultam egy évet, majd a kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem Pszichológia és Neveléstudományi Kar pszichológia szakán tanultam. 1997-től Székelyudvarhelyen a Tamási Áron Gimnáziumban dolgoztam iskolapszichológusként, ahol a diákok pályaválasztását segítő foglalkozások érdekeltek a leginkább. 2000-ben az egy év tanulmányi szabadságom idejét Altöttingben, a németországi Bajorország szívében lévő Mária kegyhelyen töltöttem, ahol az Emmanuel közösség Nemzetközi Evangelizációs Akadémiáján tanultam. Misszionáriusnak képződtem: a mai korban, modern eszközökkel, a világban maradva, szakemberként dolgozva.

Hazatérve, a Károli Gáspár Református Egyetem illyefalvi kihelyezett tagozatán mentálhigiénét, majd Budapesten művészetterápiát tanultam.

2005-ben Székelyudvarhelyen a telefonos lelkisegély-szolgálat, valamint 2010-ben Csíksomlyón az Áradat Egyesület megalapításával lehetővé vált, hogy ötvöződjenek és kibontakozzanak a szakmai, segítői, misszionáriusi, művészi indíttatásaim. Az Egyesület keretében képzéseket, programokat, rendezvényeket szervezünk nőknek, segítőknek, szakembereknek, szeretek olyan építő, kreatív légkört teremteni, ahol az emberek önmagukra találnak és kibontakoztathatják a talentumaikat.

A fő specialitásom a krízisintervenció, a vigasztalás, az együttérzés kifejezése a nehézségükben és a gondjukban hozzám forduló embereknek, továbbá a lelki szenvedés enyhítése a segítői és spirituális eszközöket igénybe véve.

Elérhetőség:  simoirma@aradat.ro
marker
A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM