Gegő Julianus, lelkivezető

Gegő Julianus, lelkivezetőFerences pap vagyok. Székelyudvarhelyről származom. Érettségi után jelentkeztem a ferences rendbe. A jelöltség és a noviciátus után teológiai tanulmányaimat Szegeden végeztem.

Örültem, hogy Szegeden tanulhattam: találkozhattam a tanulmányaimat és lelkiségemet is meghatározó, gazdag élettapasztalatokat szerzett és a teológiában nemzetközi szinten is elismert rendkívüli egyéniségekkel. Ezekben az években leginkább a szentírástudománnyal való foglalkozás tetszett a legjobban, ezen belül különösen az ógörög és az óhéber nyelvek.

2005-ben tettem ünnepélyes fogadalmat, és 2006-ban szenteltek pappá Csíksomlyón. Ezt követően a szécsényi (Magyarország) noviciátusba kerültem segédmagiszternek. A nevelői munka mellett plébánián is dolgoztam: hittanórákat tartottam, Biblia kört vezettem, kórházba és öregotthonba jártam misézni és betegeket látogatni. Közben többen megkerestek, hogy legyek gyóntatójuk és lelkivezetőjük.

Szécsényből hazakerülve Désen, majd Gyergyószárhegyen és Csíksomlyón szolgáltam. Jelenleg Szászsebesen élek, ahol a közösség profilja a teológiai tanulmányokat végző testvérek nevelése.

Tavaly az Áradat Egyesület szervezésében elvégeztem a Komplex Pszicho-Spirituális Szakmai Továbbképzést. Itt találkoztam először élőben az Egyesülettel. A képzés után meghívást kaptam arra, hogy az Egyesületen belül az elsajátított ismereteket szakmai tanulás és gyakorlat útján kamatoztassam.


Fontosnak tartom a természetben való szemlélődést – kérem a látó szemet Isten szépségeinek meglátására. És fontosnak tartom észrevenni azokat, akiknek meghallgatásra és megértésre van szüksége az adott élethelyzetben – kérem a halló fület a némán kiáltó emberek szükségleteinek meghallására.

Elérhetőség: julianus@aradat.ro
marker
A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM