Két kereszt között

calendar icon2019. 09. 20., 17:00 - 2019. 09. 20., 18:30 óra
calendar iconJakab Antal Ház, Csíksomlyó, Szék út 147 szám
Két kereszt között
Rendező: MOHI SÁNDOR
Költői portré OLASZ FERENC fotográfusról, filmrendezőről, aki a „lélek fényét” közvetíti sugárzó képeivel, filmjeivel és könyveivel évtizedek óta. A filmvetítés előtt skypos beszélgetés a rendezővel. Egy portréfilm egy kortárs alkotóról.
Mit tehet az az ember, akit már gyermekkorában megérintettek az Égiek a maguk létező, de az emberi szem számára láthatatlan valóságukban? Talán csak azt, amit Olasz Ferenc egy életen át tesz: hogy keres. Keresi azt az egyetlen arcot, ami a leginkább hasonlatos lehet az Övéhez. Szent hivatás. Keresi a népi vallásosság tárgyi emlékei között. Keresi művészek által megsejtett, megfestett, kőbe, fába faragott arcok között. Próbálja megörökíteni fényképen, filmen, az Égi intést, Égi jeleket. Próbálja megtalálni és megmutatni a látható valóságban kifejezhetőt. Őt, Akiről tudjuk, hogy létezik, van, mégis csupán csak érzékelhetjük.
Ezt a keresést, sejtést próbálja megidézni, 52 percbe sűríteni filmjével MOHI SÁNDOR. Ezt a megpróbáltatásokkal teli életet.Segítői voltak: alkotótársa NAGY ERNŐ operatőr, vágó, dramaturg és KAMP SALAMON karnagy, akitől Bach: H-moll miséjének részleteit kapta.
Jelentkezési űrlap
A jelentkezését emailben konfirmáljuk.
Vezetéknév:

*

Keresztnév:

*

E-mail:

*

Telefon:

*

Megjegyzés:
marker
A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM