Feminenza projekt

calendar icon2020. 12. 01., 00:00 - 2022. 02. 28., 00:00 óra

Másodlagos traumatikus stressz-felismerés, reziliencia fejlesztés

A Feminenza 2000 óta nyújt reflektív oktatást és támogatást konfliktust elszenvedett, hátrányos, traumatizált közösségeknek, nem-kormányzati szervezeteknek, közösségi szociális támogatást nyújtó egyesületeknek, oktatási és egészségügyi szervezeteknek, közösség- és ifjúságsegítőknek.

Az Áradat Egyesület két önkéntessel vesz részt a Feminenza International nonprofit nemzetközi szervezet által megvalósított Erasmus+ projektben.

A projekt témája traumagyógyítás és közösségi reziliencia- fejlesztés, és 14 hónapon keresztül, 2020. decembertől 2022. februárig tart.

Tizenegy ország nehéz életkörülmények között élőket, elesetteket, kiszolgáltatott helyzetbe került gyermekeket, fiatalokat, nőket támogató egyesületei mintegy száz önkéntessel, illetve alkalmazottal vesz részt a programban.

Olyan földrajzilag, kulturálisan eltérő országok egyesületei kerülnek kapcsolatba a projekt során, mint Dánia, Hollandia, Egyesült Királyságok, Franciaország, Horvátország, Csehország, Törökország, Görögország, Izrael, Jordánia. Romániát az Áradat Egyesület egyedüliként képviseli, míg legtöbb országból több szervezet is jelen van a projektben.

A projekt keretében három-négyhetente kétórás, az online térben zajló műhelymunkákon vesznek részt az egyesületek képviselői, amelyeket részben nagy létszámú csoportban, részben pedig öt-hatfős kiscsoportokban szervez a Feminenza csapata.

A műhelymunkák angol nyelven zajlanak és aktív részvételt igényelnek a jelenlévőktől.

A kiscsoportos beszélgetéseken mindenki saját életéből vett vagy segítő munkája során merített tapasztalatokat oszt meg társaival.

A projekt indulásakor minden résztvevő kapott egy könyv-, illetve filmlistát, amelyeket megadott időpontokra kell elolvasnia, megnéznie.

Ezen kívül minden műhelymunka végén önreflexióra késztető kérdést kapnak, amelyre a következő alkalomig keresik a választ.

marker
A sütik segítenek szolgáltatásaink biztosításában. A weboldal további használatával beleegyezik a sütik használatába! ELFOGADOM